laupäev, 31. juuli 2010

Elu, ükskõik kui valus see ka poleks, läheb alati edasi

Viimasest sissekandest on möödunud päris palju aega, sry. Liiga palju asju tuli ette. Olen nüüd Saksamaal, kuid kolme nädalaga on juhtunud päris palju asju!
Päev pärast sissekannet käisin Canada Wonderland's, ehk kanada suurimas rollercoster pargis. Ausalt öeldes sõitsin seal ~30'st karusellist ainult 5'l, kuna tundide kaupa järjekorras seismine ei pakkunud mingit huvi. Pargis asus ka veepark, kus kohtusin ka teiste vahetusõpilastega, ning peale 7h wonderlandi sõitsin hispaania ja poolaga koju, kus vahepeal peatusime järjekordselt fast food's. Paar päeva hiljem algas laager, mis oli elulahe... Koos paljude eluõppetundidega ja uute tutvustega.. Kahjuks kestis see ainult nädala, ning peale seda läksin tagasi oma viimase Host family juurde. Nad tegid kaks viimast päeva väga mugavaks ning oli väga kurb lahkuda. Kahjuks jah pidin lahkuma nädal aega varem, kui teised.
Olles pärast kodus kolm ja pool päeva, tundus see ilmselgelt väga kiirena ning ilmselgelt oli päevi rohkem vaja ära harjumiseks. Tänu toredale päevale (27.07) muutus kodus olemine palju paremaks, nii et aitäh neile, kes viitsisid linna tulla kuumal suvepäeval! :) Järgmine päev sõitsin maale v suvilasse, ühesõnaga summer cottage'sse, kus veetsin kvaliteetaega ema ja vennaga. Jõudes tagasi neljapäeval, alustasin alles kell 7 õhtul pakkimist terveks aastaks... Tegelesin sellega kuni 3ni öösel... :D
Järgmisel hommikul kell 10.30 lahkusin kodust tugeva närviga, mis loodetavasti kestab vahetusaasta lõpuni. Lennujaamas kohtusin teiste VÕP'dega, mis kindlasti tegi kaks lendu palju talutavamaks. Kohale tulid ka vanavanemad ja paar lollakat, kes ei tahtnud pikalt magada! :D:D


Turvaväravad läbitud tegin oma tavapärase marsruudi lennujaamas, ning siis leidsime õige värava. Kohtusime kohe mingite sakslastega, kes osutusid väga imelikeks :D. Pärast lendu tallinn-kopenhaagen, pidime viimases passima 3-4h? mõttetult, ning edasi liikusime väikese lennukiga (2+2) Hannoveri, kust leidsin isegi oma kohvri ja kaks VÕPi kadusid tundmatus suunas... :S Lennujaama tuli vastu YFU vabatahtlik, kes oli paar tundi varem võtnud vastu rumeenlase.. Ootasime ~1h, kuni võtsime vastu Norralase... Tema lend jäi kahjuks hiljaks, nii et pidime otseses mõttes tormama kilomeeter mööda lennujaama rongi peale... Olles pärast kõike väga väsinud jäin rongis magama 2h'ks kuni jõudsime Paderborn'i, kus tuli vastu vahetusõde ja tema "mees". Ülejäänud pereliikmed olid kutsutud naabrite peole vms. Paderborn on lähim suurem linn Weibergile, kus asun praegu. Weiberg ise koosneb 700 inimesest, ja kahjuks teised võpid elavad Bürenis, kuhu pean iga hommik bussiga sõitma. Laupäeva päeval ma lihtsalt magasin, ja õhtul läksin vahetusõega sünnipäevale, kus kohtusin arvata võib kellega... venelasega. Arvutasin välja, et iga 1000nde elaniku peale elab saksa linnas vähemalt üks vene keelt kõnelev perekond. Sünnipäeva pidu oli nagu pidu ikka, vb erines see, et kõik rääkisid keelt, milles vajasin tõlget.:D Üldiselt jäin väga rahule!
Järgmine päev tegime rattamatka naaberlinna Bürenisse, kus sõime Eis'i, st jäätist! Saksa jäätist ei tasu, aga võrreldagi eesti omaga.. Esimene on lihtsalt võrratu!:D Tagasi jäätise kohvikust sõitsime aga 45min, sinna sõitsime 15min, aga kuna Weiberg asub kusalgi mäe otsas, oli trenn lausa kohustuslik. Koju tulles olime väga tired... ja 15min ei suutnud pool perekonda normaalselt "elada". Õhtul ootas aga järjekordne sünnipäeva pidu... Jõudes normaalsel ajal koju, oli uni väga vajalik, sest esmaspäeva hommikul algasid saksa keele tunnid.
Meid on rühmas 8, kuid kahel õpilasel ida-euroopast on viisa probleemid, nii et nad tulevad arvatavasti nädala lõpus. Ülejäänud on pärit Soomest, Lätist, Ungarist, Rumeeniast ja Norrast. Eile me tutvustasime üksteist iseennast inglise keeles ja täna läks see üle saksa keelele. Kõik rühmas on seda kuidagi õppinud, nii et päris algusest me ei õpi ja õpetaja suhtleb meiega saksa keeles. Ahjaa täna õppisime kella tundma, nii et terve õhtu on pere mind sellega pommitanud!:D Süüa saame ka seal kohapeal, esmaspäeval tellisime endale terveks nädalaks toidu, nii et kilod juba kasvavad... Täna pärast tunde, mis tavaliselt peaks lõppema kella kolme-nelja vahel lõppesid täna kell kaks, ning kuna jäi mul aega bussini 45min, läksin avastama linna, ja järelduseks võin öelda, et Büren on sama huvitav kui Pirita..


Ich liebe dich!

Kommentaare ei ole: