laupäev, 13. juuni 2009

Kas tõesti...?

Kas tõesti oleme hukas, elame halvas maailmas v oleme üldse mingid mõttetud olevused, kes sünnivad ja surevad mulda!? Kas meil puuduvad vaimsed jõud, et ennast edasi arendada?

  • Kui vastad JAH, siis oleme jah hukas ning vaevalt oma saatusest pääseme!
  • Kui vastad EI TEA, oled jah loll, sest see, kes ei oska vastada võrdub sellega, kellel PUUDUB oma arvamus!
  • ja ongi jäänud üks variant vastata EI, mina vastaks ka nii, sest need on lollid, kes tõesti arvavad, et "nii" juhtub!
Olen märganud, et (paljudel) mind ümbritsevatel inimestel, puudub vaimne tasakaal või isegi seda olen aru saanud, et minu tuttavatel on hävinud hingelisus. Mis võiks olla selle viimase põhjuseks - on raske teada, aga ma proovin ära arvata:
  1. Esimeseks põhjuseks võiks olla väline mõju: televisioon, filmid, ajakirjandus jms. Seda saame küllalt palju, et kaotada kõige tähtsam oma elus...
  2. Põhjuseks on ka soov... Soov olla nagu kõik teised ehk mina nim. seda haigust Lamba sündroom'ks. Kahju on vaadata, kuidas ühiskond ennast rikub. Naistel on lemmikkujuks saanud Paris Hilton ja meeste ideaaliks on saanud James Bond. Juba alaealised tahavad nende moodi olla, kui välimusega ei jõua, võtavad kasutusele staaride "pahad" teod. Joomine, suitsetamine ja narko pruukimine - on praegu populaarsemad kui kunagi varem ja omavad mitu korda suuremat liikumisvabadust kui vanemad ja korrakaitsjad sellest unistadagi saaksid.
  3. Kolmandaks võiks nim esivanemate lollust! Näiteks NSVL ajal oli kõik kirikuga seotud pühad, traditsioonid halb ja ebapopulaarne. Kahjuks mõjutab praegust noort põlvkonda, mis jaguneb iseenest kolmeks: ühed, kes austavad Jumalat ja usuvad temasse (neid on ausalt öeldes väga vähe jäänud), teised, kes ei taha midagi sellest kuulda ja kolmandad, kes ühest otsast usuvad, teisest otsast ei suuda kujutada, et Jumal on olemas . Mina kuulun rühma nr 3, sest usun, et inimesed on ka võimelised tegema ilma Kõige Võimsama abita. Ülejäänud punktid las jäävad tunnustatud doktoritele või kurvemal juhul ka professoritele.

Juba varasest noorusest pannakse lapsed valetama enda vastu:( Nädala alguses käis Reporteri saatest ( www.reporter.ee ) ajakirjanik, kes küsis inimeste käest, keda nad kõige rohkem vihkavad??? Minu arvates oli küsimus loll ja alttõmbav. Küsitlus näitas inimeste lollust ja mõtlematust (võibolla oli see etteplaneeritud, aga jah vastajad olid...). Aga arvake ära, keda siis rahvas vihkab!? Ülekaalukalt muidugi võitsid Ansip ja Savisaar, missugune rahvus kelle poolt hääletas - jätan mainimata, sest see lapselegi selge. Jah just lapsele. Juba algkooli lapsed ütlevad, et vihkavad "staare", aga kuidas nad seda arvata saavad?! Selles vanuses alles areneb ju arvamuse kujunemine... Üks poisike hiljem reetis, et tal kästi nimi öelda, aga kes see isik on, keda ta nimetas, seda ta ei teadnud. :(

Jääge iseendaks!
K.V

Kommentaare ei ole: